Zo kies je de juiste tegelvoeg kleur | Cérunique ...

De mooiste én voordeligste tegelstudio van Limburg

Zo kies je de juiste tegelvoeg kleur

Welke kleur voeg past bij welke tegel?

Na lang nadenken heb je de beslissing genomen over de keuze van je nieuwe tegels. Nu is het tijd om te beslissen welke kleur voegmiddel je ertussen wilt! Er is tegenwoordig een breed scala aan tegelvoegen op de markt. Daardoor kan de keuze lastig zijn. Maar maak je geen zorgen; we hebben wat richtlijnen om deze belangrijke beslissing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ga je voor matchende of contrasterende tegelvoeg kleuren?

Bij het betegelen heb je twee mogelijkheden: bijpassende of contrasterende voeg. Een bijpassende voegkleur geeft een schone en rustige uitstraling, terwijl een contrasterende kleur de aandacht kan trekken en zo een opvallende look creëert. Bedenk wel dat donkere contrasterende kleuren kleine badkamers overvol kunnen doen lijken! Dus als de ruimte beperkt is, kies dan voor een lichtere tint zodat die subtiele lijnen tussen de tegels verdwijnen.

Ga je voor matchende of contrasterende tegelvoeg kleuren?

Voor een gestroomlijnde, gepolijste look in je huis zijn grote tegels de juiste keuze. De minder zichtbare voegen zorgen voor een ononderbroken ontwerp dat echt schittert! Door de kleur van tegels en voegmiddel op elkaar af te stemmen, blijft deze minimalistische stijl behouden; denk aan betonlook of marmerlook tegels zonder storende randen. Kleinere tegels kunnen worden versterkt door een contrasterende kleur voegmateriaal te gebruiken. 

De vorm van de tegel en de kleur van de voeg

Bij mozaïektegels of een speciaal gevormde tegel kan een opvallend contrast worden bereikt door een voegkleur te kiezen die afwijkt van de tegel. De keuze voor bijpassende voegkleuren kan afbreuk doen, omdat de vorm van de tegel dan niet goed zichtbaar meer is. Dus kies in plaats daarvan voor een opvallend contrast! 

De mooiste tegelstudio van Limburg

Adres

Avenue Ceramique 175 6221 KX Maastricht

E-mail adres

info@cerunique.nl

Telefoonnummer

043-2204040

Kom langs in onze showroom, de koffie staat klaar!

Tegels gekocht in 60x120cm en 60x60 cm. 1e klas kwaliteit tegen concurrerende prijs uit voorraad geleverd.

Ed

Berg en Terblijt

Prettige ontvangst, mooie overzichtelijke presentatie, grote keuze. Deskundige uitleg met goed inlevingsvermogen. Heel interessante prijzen, snelle levering.

Peter en Margo van den Eertwegh

Eijsden

Vind jouw ideale wand of vloer tegel

Bezoek onze showroom en krijg advies van een van onze tegelspecialisten voor het vinden van jouw ideale tegel tegel. 

Daarom kies je voor Cérunique

Gratis e-magazine aanvragen

Ontvang het gratis e-magazine en laat je inspireren.