Veel gestelde vragen | Cérunique ...

De mooiste én voordeligste tegelstudio van Limburg

Veel gestelde vragen

Alles wat je wilt weten over keramische tegels

1. Wat zijn keramische tegels?

Keramische tegels zijn een van de populairste tegels die momenteel worden gebruikt. Ze zijn er in vele vormen, maten en kleuren en kunnen worden gebruikt om allerlei sferen te creëren. Keramische tegels worden gemaakt van klei die is gehard door intense hitte, waardoor ze uiterst duurzaam zijn en bestand tegen krassen, vlekken en waterschade. Bovendien zijn keramische tegels gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden, waardoor ze een ideale keuze zijn voor vloeren en muren. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende texturen en afwerkingen, zodat ze kunnen worden gebruikt om unieke looks te creëren

2. Hoe worden keramische tegels gemaakt?

Het productieproces van keramische tegels begint met de selectie van de grondstoffen, waaronder klei en andere mineralen. Nadat de grondstoffen zijn verzameld, ondergaan ze een proces van malen en mengen om uniformiteit in de samenstelling te verzekeren. Vervolgens wordt het mengsel gewassen en wordt het geperst, waar er platte tegels van verschillende vormen en afmetingen van worden gemaakt. Zodra de tegels gevormd zijn, worden ze gebakken in een oven bij temperaturen tussen 1200 en 1400 graden celsius. Dit helpt om eventueel aanwezig vocht uit de klei te verwijderen en produceert een duurzaam, waterdicht product. Na het bakken kunnen de tegels geglazuurd worden om kleur en textuur toe te voegen.

3. Wat zijn de voordelen van keramische tegels?

In tegenstelling tot veel materialen zoals hardhout en tapijt, hebben keramische tegels zeer weinig onderhoud nodig om ze nieuw en schoon te houden. Een snelle dweilbeurt met warm water en een mild reinigingsmiddel is meestal voldoende om keramische tegels jarenlang in goede staat te houden. Ook zijn keramische tegels zeer waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad of blootstelling aan vocht.

4. Hoe kies ik de juiste keramische tegel voor mijn huis?

Bij het kiezen van keramische tegels voor je huis zijn er verschillende factoren waarmee je rekening mee moet houden. Waar je in eerste instantie een keuze in moet maken is de uitstraling van de tegels. Verschillende soorten keramische tegels bieden verschillende texturen en afwerkingen, van matte glazuren tot gladde glanzende oppervlakken. Ook is het belangrijk rekening te houden met de kleur en het patroon van de tegel die je kiest. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat de tegel je bestaande inrichting aanvult en zorgt voor een mooi geheel.

Verschillende soorten keramische tegels hebben verschillen in sterkte en duurzaamheid, dus zorg ervoor dat je een type kiest dat bestand is tegen slijtage. Ook is het belangrijk rekening te houden met de grootte van de tegel, aangezien grotere tegels voor sommige muren te zwaar kunnen zijn.

Zorg er ten slotte voor dat je een keramische tegel kiest die geschikt is voor de ruimte waarin hij zal worden geïnstalleerd. Sommige tegels zijn uitsluitend ontworpen voor gebruik binnenshuis, terwijl andere bestand zijn tegen weersomstandigheden buitenshuis. Onderzoek naar de verschillende soorten keramische tegels en kies de tegel die het beste past.

Gratis inspiratie magazine

Vraag gratis ons inspiratie e-magazine aan. Deze zit vol met informatie, tips en ideeën voor jouw droomvloer. 

Ga meteen naar

Op onze toch al lage prijzen. Houd deze pagina in de gaten.

We delen graag onze kennis over tegels met je!

Daarom kies je voor Cérunique

Gratis e-magazine aanvragen

Ontvang het gratis e-magazine en laat je inspireren.