Wat kost een tegelvloer? | Cérunique ...

De mooiste én voordeligste tegelstudio van Limburg

Wat kost een tegelvloer?

Keramische vloertegels zijn ideaal voor in en rondom het huis. Ze zijn niet alleen hygiënisch en zeer slijtvast, maar door hun eenvoudige onderhoud zijn ze perfect voor elke ruimte in huis. En met talloze designs om uit te kiezen, kun je een keramische tegel vinden die perfect bij jouw stijl. Daarnaast zijn keramische tegels ook ontzettend goed te combineren met vloerverwarming, dus waarom niet genieten van esthetische luxe tegen een betaalbare prijs?

Factoren die de prijs van keramische tegels beïnvloeden

De prijs van een keramische vloer is van een aantal factoren afhankelijk. De prijs van de tegels is de eerste keuze. Daarnaast moet je de beslissing maken of je de klus liever zelf aanpakt of een ervaren professional inhuurt. De materiaalkosten en de arbeidskosten. Voor degenen die op zoek zijn naar comfort, kan investeren in vloerverwarming ook de moeite waard zijn – omdat de redelijke kosten veel voordelen bieden ten opzichte van het gebruik van traditionele radiatoren!

Technische specificaties

Wanneer je een nieuwe keramische vloertegel wilt aanschaffen, loont het om te informeren naar de technische eigenschappen. Vraag de verkoper naar specifieke details zoals slijtageklasse en vlekbestendigheid en de absorptiewaarde. Als extra kwaliteitsgarantie zijn alle tegels voorzien van een CE-keur, die aangeeft dat ze zijn getest volgens Europese normen.

Slijtklasse

De Europese standaardnormen voor keramische tegels geven de de slijtweerstand van de tegels aan. Ze zijn ingedeeld in 5 groepen.

Onder slijtklasse 1 vallen tegels die in principe alleen bestemd voor ruimten waar men voornamelijk op schoenen met zachte zolen of blote voeten loopt en waar geen zand of andere schurende voorwerpen voorkomen, bijvoorbeeld in badkamers en slaapkamers.

Tegelklasse 5 is geschikt voor zeer intensief gebruik van de ruimte en waar veel krassend vuil bij komt (bijvoorbeeld ingangen of openbare gebouwen). Wanneer je kiest voor een keramische tegel met een slijtklasse 4 of 5, ben je er van verzekerd dat je een krasvaste en slijtvaste tegel in huis haalt.

Water- en vlekbestendigheid

Keramische tegels zijn een uitstekende keuze voor elk huis omdat ze bestand zijn tegen vloeistoffen, chemicaliën en zelfs zuur. De meeste vlekken zijn eenvoudig te verwijderen. Het is dus geen enkel probleem als je iets op de tegels morst! 

Anti-slip waarde

Gladde vloeren kunnen een veiligheidsrisico vormen in de badkamer. Tegels met te veel antislip kunnen het moeilijk maken ze schoon te maken. Het is belangrijk om bij het uitzoeken van de juiste tegel een evenwicht te vinden tussen een R-waarde die je veilig houdt en een die niet overmatig geschrobd hoeft te worden!

De prijs van keramische tegels

Bij het uitzoeken van keramische tegels is er veel om rekening mee te houden! De prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de kwaliteit en de productiemethoden. Om er zeker van te zijn dat je de tegel krijgt die aan je behoeften en budget voldoet, kun je het beste advies inwinnen. We nodigen je graag uit om onze showroom te bezoeken. 

De mooiste tegelstudio van Limburg

Adres

Avenue Ceramique 175 6221 KX Maastricht

E-mail adres

info@cerunique.nl

Telefoonnummer

043-2204040

Kom langs in onze showroom, de koffie staat klaar!

Tegels gekocht in 60x120cm en 60x60 cm. 1e klas kwaliteit tegen concurrerende prijs uit voorraad geleverd.

Ed

Berg en Terblijt

Prettige ontvangst, mooie overzichtelijke presentatie, grote keuze. Deskundige uitleg met goed inlevingsvermogen. Heel interessante prijzen, snelle levering.

Peter en Margo van den Eertwegh

Eijsden

Vind jouw ideale wand of vloer tegel

Bezoek onze showroom en krijg advies van een van onze tegelspecialisten voor het vinden van jouw ideale tegel tegel. 

Daarom kies je voor Cérunique

Gratis e-magazine aanvragen

Ontvang het gratis e-magazine en laat je inspireren.