Waar moet je op letten bij het kopen van tegels? | Cérunique ...

De mooiste én voordeligste tegelstudio van Limburg

Waar moet je op letten bij het kopen van tegels?

Het kopen van tegels lijkt een eenvoudige klus, maar er zijn zoveel factoren waarmee je rekening moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld weten waar de tegels vandaan komen, of ze bij jouw andere tegels passen en of ze slijtvast zijn. Je bent waarschijnlijk op zoek naar de beste kwaliteit tegen de beste prijs. Maar waar vind je de ideale tegels voor jouw huis? In dit artikel bespreken we zes belangrijke aspecten waar je op moet letten bij het kopen van tegels.

 

1. Waar komen de tegels vandaan?

Het belangrijkste bij het kopen van tegels is te weten waar ze vandaan komen. Kies bij voorkeur tegels van een gerenommeerd merk, waarbij goede kwaliteitscontroles plaatsvinden. Europese fabrikanten van tegels staan bekend om hun hoge kwaliteit en duurzaamheid. Producten uit bijvoorbeeld Azië zijn vaak goedkoper, maar niet altijd van dezelfde kwaliteit. Een hogere kwaliteit kan betekenen dat de tegels wat duurder zijn, maar ze gaan wel langer mee. Het is belangrijk om te onthouden dat tegels op lange termijn een investering zijn.

 

2. Heb je al andere tegels liggen?

Het kan zijn dat je al tegels in huis hebt die je wilt vervangen of de nieuwe tegels moeten matchen met de bestaande tegels. Het is essentieel om deze tegels te bekijken en op basis daarvan de nieuwe tegels te selecteren. De kleur en afwerking van de nieuwe tegels dienen overeen te komen met de oude. Zo voorkom je lelijke overgangen en een ongewenst eentonig patroon.

 

3. Is de tegel gerectificeerd?

Een gerectificeerde tegel is een tegel die tot op de millimeter nauwkeurig is gesneden en geslepen na het bakken. Dit geeft de tegel een scherpe en exacte randafwerking. Hierdoor kan de tegel perfect worden gelegd, zonder tussenruimtes. Hierdoor creëer je een ultra strakke vloer of wand. Indien je kiest voor een tegel met een rechte rand, dan wel deze uitgelijnd kan worden met minimale voegafstand.

 

4. Wat is de R-waarde (stroefheid) van de tegel?

De R-waarde van een tegel geeft de stroefheid of slipbestendigheid van de tegel aan. Een R-waarde tussen R9 (laagste stroefheid) tot R13 (hoogste stroefheid) is belangrijk in ruimtes waar de vloer nat of vochtig kan worden, zoals in de badkamer, keuken of buitenterras. Een tegel met een hogere R-waarde zorgt voor extra grip en voorkomt ongevallen.

 

5. Hoe hoog is de PEI-waarde (slijtvastheid) van de tegel?

De PEI-waarde geeft de slijtvastheid van de tegel aan. Het is van belang om te weten waar de tegel geplaatst wordt en hoeveel voetverkeer er is. PEI-waarde 1 is geschikt voor weinig belopen ruimtes zoals de slaapkamer. PEI-waarde 5 is geschikt voor intensief belopen ruimtes zoals de keuken of gang. Een hogere PEI-waarde betekent dat de tegels meer slijtvast zijn.

 

6. Hoeveel tegels heb ik nodig?

Voordat je tegels gaat kopen, dien je te weten hoeveel tegels je nodig hebt. Dit hangt af van de grootte van de ruimte en de grootte van de tegels die je gaat kopen. Een tegel met grote afmetingen heeft minder voegen nodig en geeft minder onderhoud in de toekomst. Bovendien brengen grotere tegels ook de illusie van een grotere ruimte. Het is altijd raadzaam om 5 tot 10 procent extra tegels te kopen voor eventuele snijverliezen.

Bij het kiezen van nieuwe tegels, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Kies voor kwaliteit, selecteer tegels die passen bij de bestaande tegels en hou rekening met de stroefheid en slijtvastheid van de tegels. Met deze zes aandachtspunten in gedachten, maak je de beste keuze voor jouw tegels en geniet je van een duurzame vloer of wand die lang meegaat!

 

Bezoek onze showroom

Wij nodigen je graag uit om inspiratie op te komen doen in onze showroom in Maastricht. Het grote voordeel in onze showroom is dat al onze tegels voor zowel woonkamers, badkamers, keukens en voor in de buitenruimte liggen op grote beloopbare oppervlaktes. De nuances in de verschillende tegels maakt namelijk de uitstraling van de gehele vloer. Door op een groter oppervlakte dee tegels te bekijken krijg je een goed beeld van hoe de keramische tegel in jouw woonkamer eruit gaan zien. 

Kennisbank

De mooiste én voordeligste tegels van Limburg

Adres

Avenue Ceramique 175 6221 KX Maastricht

E-mail adres

info@cerunique.nl

Telefoonnummer

043-2204040

Daarom kies je voor Cérunique

Gratis e-magazine aanvragen

Ontvang het gratis e-magazine en laat je inspireren.