Vijf tips voor het kiezen van terrastegels | Cérunique ...

De mooiste én voordeligste tegelstudio van Limburg

Vijf tips voor het kiezen van terrastegels

De lente is eindelijk aangebroken en dat betekent dat het weer tijd is om onze tuin en terras op te knappen. Het vinden van de juiste en geschikte tegel is belangrijk voordat je kunt beginnen. Wij helpen je graag en delen vijf essentiële tips die je helpen bij het vinden van de geschikte tegel. 

 

1. De gladheid van de tegels

Een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van terrastegels is de gladheid ervan. Vooral in de tuin kan het oppervlak nat worden, waardoor de tegels glad kunnen worden. Kies daarom voor keramische tegels met een antisliplaag, zodat je veilig kunt genieten van je terras, zelfs als het regent.

 

2. Het onderhoud van de tegels

Niemand houdt van tegels die constant onderhoud vereisen. Kies daarom voor keramische terrastegels, die bekend staan om hun duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Keramische tegels zijn bestand tegen vlekken, krassen en verkleuring, waardoor ze lang mooi blijven zonder veel gedoe.

3. Levensduur van de tegels

Als je investeert in een nieuw terras, wil je natuurlijk dat de tegels lang mooi blijven. Keramische tegels zijn een uitstekende keuze, omdat ze niet verkleuren in de zon en bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Zo kun je jarenlang genieten van een prachtig terras zonder je zorgen te maken over vervaging of beschadiging.

4. Welke stijl tegels

Er zijn oneindig veel stijlen, kleuren en patronen om uit te kiezen als het gaat om terrastegels. Denk goed na over de stijl van je tuin en de uitstraling die je wilt creëren op je terras. Bij Cerunique bieden we een breed assortiment aan tegels, variërend van betonlook tot houtlook en marmerlook. Zo vind je altijd de perfecte tegels die passen bij jouw persoonlijke smaak en stijl.

 

 

5. Waar gaan de tegels gelegd worden?

Bij het kiezen van terrastegels is het ook belangrijk om rekening te houden met de locatie waar ze gelegd gaan worden. Als je bijvoorbeeld tegels wilt leggen rondom een zwembad, is het verstandig om te kiezen voor tegels die niet te warm worden in de zon. Op die manier kun je comfortabel op je blote voeten rondlopen zonder je te branden.

De belangrijkste punten samengevat

Het kiezen van de juiste terrastegels kan een grote impact hebben op de uitstraling en functionaliteit van je terras. Met de bovenstaande tips en ons uitgebreide assortiment aan keramische tegels bij Cerunique, vind je gegarandeerd de perfecte tegels voor jouw tuin. Geniet van de lente en maak je terras klaar voor de zomer met prachtige en duurzame terrastegels van Cerunique.

 

Laat je inspireren in de tegelstudio van Cérunique

Bezoek onze showroom en laat je inspireren: Avenue Ceramique 175, 6221 KX Maastricht

Vind jouw ideale tegel

Bezoek onze showroom en krijg advies van een van onze tegelspecialisten voor het vinden van jouw ideale marmerlook tegel. 

Gratis e-magazine aanvragen

Ontvang het gratis e-magazine en laat je inspireren.