Toepassingen van keramische tegels | Cérunique ...

De mooiste én voordeligste tegelstudio van Limburg

Toepassingen van keramische tegels

Keramiek tegels kunnen voor veel verschillende toepassingen worden ingezet, van bouwproducten tot consumptiegoederen. Keramiek is namelijk eigenlijk de verzamelnaam van alles wat van gebakken klei is gemaakt. Er zijn verschillende soorten keramische tegels, van houtlook tegels to betonlook tegels. Daardoor is er voor iedereen een geschikte tegel te vinden. De volgende toepassingen zijn het meest voorkomend.

Wonen

De woonkamer is vaak de ruimte waar onze meeste tijd wordt doorgebracht. Sfeer en uitstraling is hierbij bepalend. De ruimte krijgt een ruimer effect door te kiezen voor een groter formaat tegels, waarbij de voeg in de kleur van de tegel wordt genomen. Denk hierbij aan het formaat 60×120, 75×75, 80×80, 90×90 of zelfs 120×120.

Koken

In de keuken voert de hygiëne en onderhoudsvriendelijkheid de boventoon bij de keuze van tegels. Keramische tegels zijn ideaal in onderhouden zijn makkelijk schoon te houden. Vet en vlekken zijn makkelijk te verwijderen, en voor het onderhoud volstaat schoonhouden met een scheutje schoonmaakmiddel of schoonmaak- azijn. Tegels zijn ook ideaal als spatwand boven het aanrecht.

Baden

De badkamer wordt al decennialang van tegels voorzien, dit i.v.m. vocht, schoonmaak duurzaamheid en uitstraling. Tegenwoordig wordt de badkamer als een verlengstukvan ons woongenot gezien, er mag een bepaalde luxe en warmte uitstralen. De boventoon speelt hierbij het luxe hotelgevoel en SPA ervaring. De mogelijk- heden zijn talloos.Alles met eenzelfde tegel, een afwijkende tegel op de vloer of één wand met een opvallende tegel als designwand.

Slapen

Makkelijk in onderhoud en een uitkomst voor allergieën, dat kunnen tegels betekenen in je slaapkamer. In combinatie met vloerverwarming kan een extra aangenaam gevoel gecreëerd worden, dat thuishoort in een slaapkamer.

Schoonmaken

Keramische tegels zijn duurzame tegels die tegen een stootje kun- nen. In de bijkeuken of garage is het belangrijk om de vloer makkelijk schoon te kunnen maken. In deze ruimtes worden vaker vetten, reini- gingsmiddelen, oliën en bleekmiddelen gebruikt. Keramische tegels zijn hier zeer goed tegen bestand. Vlekken kunnen moeiteloos verwijderd worden. Let in deze ruimtes ook goed op een juiste antislipwaarde.

Werken

Keramische tegels zijn ideaal in een winkel of kantoor. Slijtvast en makkelijk in onderhoud. Of talloze klanten nu door je winkel lopen of bureaustoelen telkens heen en weer rollen, keramische tegels zijn er tegen bestand. Tegels in je winkel of kantoor zijn ook erg makkelijk te reinigen. Stofzuigen en dweilen is in no time gebeurd.

Vind jouw ideale tegel

Bezoek onze showroom en krijg advies van een van onze tegelspecialisten voor het vinden van jouw ideale marmerlook tegel. 

Gratis e-magazine aanvragen

Ontvang het gratis e-magazine en laat je inspireren.