Tegeltrends voor 2024: de ultieme gids! | Cérunique ...

De mooiste én voordeligste tegelstudio van Limburg

Tegeltrends voor 2024: de ultieme gids!

Of je nu een nieuwe vloer of wandtegels zoekt, de keuze is soms overweldigend. Er zijn zo veel verschillende materialen, kleuren, patronen en maten beschikbaar, en het is niet gemakkelijk om een weloverwogen beslissing te nemen. Maar geen zorgen, want in deze blog, hebben we de belangrijkste tegeltrends voor je op een rij gezet, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Lees verder en ontdek de nieuwste trends!

1. Groot, groter, grootst!

In 2024 gaan we voor grote tegels. De trend om steeds grotere tegels te gebruiken, blijft groeien. Met deze tegels creëer je rust en eenheid en het zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt dan dat deze in werkelijkheid is. Kies voor bijvoorbeeld 80×80 centimeter tegels voor een moderne en strakke uitstraling. Bij Cérunique bieden we ook XXL tegels aan van 120×120 centimeter. Wil je echt gaan voor grootst, bekijk dan onze XXL Slab tegels

2. Tegels met aandacht voor milieu en gezondheid

In de afgelopen jaren is er meer aandacht gekomen voor milieu en gezondheid en zo ook voor tegels. Alle tegels bij Cérunique zijn gemaakt van duurzame materialen. 

3. Beige is dé kleur

In 2024 is beige de trendkleur voor tegels. Beige brengt rust en warmte in huis, en je kunt het eindeloos combineren met andere kleuren. De tinten variëren van licht beige tot donker bruin-beige en geven een natuurlijk en warm gevoel.

4. Tegellooks combineren

Een andere trend voor 2024 is het combineren van verschillende tegellooks. Het gebruik van tegels met verschillende patronen, texturen en kleuren kan voor een speels en interessant effect zorgen. In deze trend geldt het motto: durf creatief te zijn!

5. Visgraat blijft populair

Ook in 2024 blijven we de visgraatpatroon zieen. Dit patroon heeft een tijdloze uitstraling en geeft je ruimte een stijlvol karakter. Het is klassiek en modern tegelijk en past bij elke woonstijl. Kies bijvoorbeeld voor visgraat tegels van 80×20 centimeter voor een moderne uitstraling.

6. Hongaarse punt wordt steeds vaker gezien

De Hongaarse punt lijkt op visgraat, maar in plaats van rechte hoeken worden de uiteinden van de tegels in een hoek van 45 graden afgesneden, waardoor een pijlvormig patroon ontstaat. Dit patroon geeft je ruimte een unieke en chique uitstraling.

Bezoek onze tegelstudio in Maastricht

Kiezen voor de juiste tegel is niet gemakkelijk. Er zijn veel opties beschikbaar en verschillende trends om uit te kiezen. Maar we hopen dat we dit artikel je heeft geinspireerd.

 

Bij het kiezen van de juiste tegel is het belangrijk om rekening te houden met je eigen persoonlijke smaak, budget en de woonstijl van je huis. Wanneer je op zoek bent naar de perfecte tegel, breng dan een bezoekje aan onze tegelstudio in Maastricht. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste tegels, zodat jouw ruimte er fantastisch uit komt te zien! 

Liever direct een afspraak maken? Deze maak je eenvoudig hier

Vind jouw ideale tegel

Bezoek onze showroom en krijg advies van een van onze tegelspecialisten voor het vinden van jouw ideale marmerlook tegel. 

Gratis e-magazine aanvragen

Ontvang het gratis e-magazine en laat je inspireren.