PVC vloer of keramische tegels? | Cérunique ...

De mooiste én voordeligste tegelstudio van Limburg

PVC vloer of keramische tegels?

Welke vloer neem je in je nieuwe woning? De keuze is bijna oneindig. Zowel qua materiaal als look zijn er zeer veel mogelijkheden. Aan de hand van een aantal onderwerpen nemen we je mee bij de keuze en voor en nadelen van de verschillende vloeren te opzichte van keramische tegels. De meest voorkomende vloeren zijn PVC vloeren, houten vloeren en keramische tegels. In deze blog zullen we ons met name richten op PVC versus keramische tegels. Natuurlijk kun je ook nog steeds kiezen voor laminaat of een kamerbreed tapijt, maar deze vloerbedekkingen wordt steeds minder toegepast en laten we voor nu even buiten beschouwing.

PVC is de afkorting van Polyvinylchloride en ontstaat als gevolg van een chemisch proces. Afhankelijk van de kwaliteit is een PVC vloer krasbestendig. Verwar dit echter niet met krasvast.  De topcoating van een PVC vloer is gevoelig voor scherpe voorwerpen. Een steentje onder een schoen kan al een beschadiging veroorzaken. Een PVC vloer is veel zachter dan keramische tegels. Het is aan te raden om bij PVC-vloer je meubels te voorzien van zachte bescherming van de pootjes. Let daarbij goed er op dat deze geen weekmakers bevatten. Dit zou onherstelbare vlekken kunnen veroorzaken. Keramisch vloertegels zijn gebakken op een temperatuur tot wel 1.300 graden en daardoor keihard, kras- en slijtvast. Zelfs na jarenlang en intensief gebruik zullen keramische tegels geen krassen vertonen. Zeker op plaatsen waar veel gelopen wordt, zoals bijvoorbeeld voor een aanrecht is dit een belangrijk argument om voor keramische tegels te kiezen.

De ondervloer

PVC vloer is over het algemeen maar een paar millimeter dik. Dit betekent dat de ondervloer heel erg vlak moet zijn. Anders zal iedere oneffenheid snel zichtbaar worden. Bij PVC moet de ondervloer ook blijvend droog zijn. Indien er sprake is van vocht, zal het PVC loskomen met alle gevolgen van dien. Veel PVC leveranciers geven aan dat ze vochtbestendig zijn, ze zijn echter niet waterdicht. Zo kun je PVC wel in een badkamer leggen, maar niet in het douche gedeelte. Bij het leggen van keramische tegels dient de vloer droog te zijn bij het leggen, maar daarna zal vocht geen gevolgen meer hebben. Een keramische vloer heeft een bijna te verwaarlozen vochtopname.

Milieuvriendelijk

Keramische tegels zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals klei. Ze worden gemaakt met respect voor mens en natuur. Onze fabrikanten werken met duurzame materialen die op verantwoorde wijze wotrden verwerkt. Indien tegels verwijderd worden kunnen ze worden gerecycled. PVC is niet biologisch afbreekbaar en zijn gemaakt van synthetische materialen. Het is minder milieuvriendelijke. Zoals aangegeven kunnen PVC vloeren schadelijke stoffen zoals weekmakers bevatten. Er zijn maar weinig PVC leveranciers die een TÜV keurmerk hebben.

Warmte-isolerend

Keramische tegels zijn ideale warmtegeleiders. Ze geven de warmte van vloerverwarming uitstekend door en houdt deze ook langer vast. Er is een rendement van circa 95%. PVC geleid de warmte veel minder waardoor het rendement van je vloerverwarming veel lager zal zijn. Dit vertaald zich in hogere stookkosten. Met keramische tegels in combinatie met vloerverwarming heb je de ideale combinatie om te besparen op je energierekening.

Showroom

In onze showroom hebben we een ruime keuze aan keramische tegels. Ze zijn er in alle maten, kleuren en looks. Of je nu de maat 10×10 of 120×120 of 120×278 zoekt. Houtlook, betonlook marmerlook, steenlook of design. Alles kun je in onze showroom voelen en bekijken. Onze adviseurs kunnen je adviseren en samen met jou een moodbord maken dat aansluit bij je wensen.

De mooiste tegelstudio van Limburg

Adres

Avenue Ceramique 175 6221 KX Maastricht

E-mail adres

info@cerunique.nl

Telefoonnummer

043-2204040

Kom langs in onze showroom, de koffie staat klaar!

Tegels gekocht in 60x120cm en 60x60 cm. 1e klas kwaliteit tegen concurrerende prijs uit voorraad geleverd.

Ed

Berg en Terblijt

Prettige ontvangst, mooie overzichtelijke presentatie, grote keuze. Deskundige uitleg met goed inlevingsvermogen. Heel interessante prijzen, snelle levering.

Peter en Margo van den Eertwegh

Eijsden

Vind jouw ideale wand of vloer tegel

Bezoek onze showroom en krijg advies van een van onze tegelspecialisten voor het vinden van jouw ideale tegel tegel. 

Daarom kies je voor Cérunique

Gratis e-magazine aanvragen

Ontvang het gratis e-magazine en laat je inspireren.