De voordelen van keramische tegelvloeren ten opzichte van PVC vloeren | Cérunique ...

De mooiste én voordeligste tegelstudio van Limburg

De voordelen van keramische tegelvloeren ten opzichte van PVC vloeren

Ben je van plan om je vloer te vernieuwen? Dan zijn er verschillende opties die je kunt overwegen, zoals een PVC vloer, een houten vloer of bijvoorbeeld een keramische tegelvloer. Ze kunnen allemaal mooi zijn, maar in deze blogpost gaan we uitleggen waarom keramische tegelvloeren veel voordelen hebben ten opzichte van PVC vloeren. Keramische tegelvloeren hebben namelijk veel voordelen, zoals hun waterbestendigheid, slijtvastheid, vormvastheid, milieuvriendelijkheid, warmte-isolatie en beschikbaarheid in grote maten. Lees verder om meer te weten te komen over waarom keramische tegelvloeren de betere optie zijn.

Waterbestendigheid

Een van de voordelen van keramische tegelvloeren is hun waterbestendigheid. In tegenstelling tot PVC vloeren, zijn keramische tegelvloeren bestand tegen water. Dit betekent dat ze een uitstekende keuze zijn voor ruimtes met veel vocht, zoals badkamers, keukens en zwembaden. Bovendien zijn keramische tegelvloeren zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat zorgt voor extra gemak in deze vochtige ruimtes.

Slijtvastheid

Een ander voordeel van keramische tegelvloeren is hun slijtvastheid. Keramische tegelvloeren zijn uiterst duurzaam en kunnen een groot gewicht dragen zonder te barsten of te breken. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes met veel verkeer, zoals gangen of commerciële ruimtes. Het slijtvaste karakter van de keramische tegels zorgt ervoor dat de vloer lang mee zal gaan en zijn esthetische uitstraling behoudt.

Vormvast

Keramische tegelvloeren zijn ook vormvast, wat betekent dat ze hun oorspronkelijke vorm behouden, ongeacht de veranderende omstandigheden. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor ruimtes met temperatuurverschillen, zoals garages of buitenruimtes. PVC vloeren daarentegen hebben meer de neiging om uit te zetten of te krimpen wanneer ze worden blootgesteld aan temperatuurschommelingen.

Milieuvriendelijkheid

Een belangrijk voordeel van keramische tegelvloeren is hun milieuvriendelijkheid. Keramische tegels zijn namelijk gemaakt van natuurlijke materialen, waaronder klei, zand en glas. Dit maakt ze een duurzaam alternatief voor PVC vloeren, die gemaakt zijn van synthetische materialen. Daarnaast kunnen keramische tegelvloeren worden gerecycled, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

Warmte-isolatie

Een ander voordeel van keramische tegelvloeren is hun warmte-isolatie. Keramische tegels houden de warmte vast, waardoor de vloer warm aanvoelt onder de voeten. Dit zorgt voor extra comfort en maakt de vloer een uitstekende keuze voor koudere klimaten. PVC vloeren daarentegen zijn minder warmte-isolerend en voelen vaak kouder aan.

Beschikbaar in grote maten

Tot slot zijn keramische tegelvloeren beschikbaar in grotere maten dan PVC vloeren. Dit biedt veel meer ontwerpmogelijkheden en maakt het gemakkelijker om een unieke vloer te creëren die past bij jouw smaak. Bovendien zorgt het gebruik van grotere tegels voor minder voegen, waardoor het onderhoud van de vloer gemakkelijker en eenvoudiger wordt.

Kom langs in onze showroom voor de mooiste keramische tegelvloeren

Als het gaat om vloeren, zijn er veel verschillende opties om uit te kiezen. Als je op zoek bent naar een duurzame, duurzame en milieuvriendelijke optie, dan zijn keramische tegelvloeren een uitstekende keuze. Ze bieden tal van voordelen ten opzichte van PVC vloeren, waardoor ze een beter alternatief zijn voor huiseigenaren die een mooie en praktische vloer willen in hun huis. Denk dus goed na voordat je een uiteindelijke keuze maakt, want de juiste vloer kan het comfort en de uitstraling van je huis aanzienlijk verbeteren.

Wij nodigen je graag uit om inspiratie op te komen doen in onze showroom in Maastricht. Het grote voordeel in onze showroom is dat al onze tegels voor zowel woonkamers, badkamers, keukens en voor in de buitenruimte liggen op grote beloopbare oppervlaktes. De nuances in de verschillende tegels maakt namelijk de uitstraling van de gehele vloer. Door op een groter oppervlakte de tegels te bekijken krijg je een goed beeld van hoe de keramische tegel in jouw woonkamer eruit gaan zien. 

De mooiste tegelstudio van Limburg

Adres

Avenue Ceramique 175 6221 KX Maastricht

E-mail adres

info@cerunique.nl

Telefoonnummer

043-2204040

Kom langs in onze showroom, de koffie staat klaar!

Tegels gekocht in 60x120cm en 60x60 cm. 1e klas kwaliteit tegen concurrerende prijs uit voorraad geleverd.

Ed

Berg en Terblijt

Prettige ontvangst, mooie overzichtelijke presentatie, grote keuze. Deskundige uitleg met goed inlevingsvermogen. Heel interessante prijzen, snelle levering.

Peter en Margo van den Eertwegh

Eijsden

Vind jouw ideale wand of vloer tegel

Bezoek onze showroom en krijg advies van een van onze tegelspecialisten voor het vinden van jouw ideale tegel tegel. 

Daarom kies je voor Cérunique

Gratis e-magazine aanvragen

Ontvang het gratis e-magazine en laat je inspireren.