Alles wat je wilt weten over keramische vloertegels | Cérunique ...

De mooiste én voordeligste tegelstudio van Limburg

Alles wat je wilt weten over keramische vloertegels

Keramische tegels worden gemaakt van klei en diverse additieven/toevoegingen. Deze worden in een mal gebakken op temperaturen van 1.000 tot 1.350 graden. Om een tegel steviger te maken worden er mineralen toegevoegd. Wandtegels worden gebakken tussen 600 en 800 graden. Keramische tegels zijn onderhouds- vriendelijk, krasvast en stootbestendig. Daarnaast kunnen keramische tegels geglazuurd of gepolijst worden om ze een glans te geven. De tegels worden geplaatst met tegel- lijm en voegmortel of in specie gelegd. Indien de onder- vloer niet recht is dient deze eerst geëgaliseerd te worden.

Duurzaamheid

Keramische tegels gaan lang mee en hebben een lage impact op natuur en milieu. Omdat ze voornamelijk uit de grondstof klei bestaan is de productie zo milieuvriendelijk als het maar kan (lange levensduur, vrij van schadelijke stoffen). De combinatie van een keramische tegelvloer met vloerverwarming draagt bij aan energiebesparing. De warm- tedoorgifte is tot wel 95%. Samen met een warmtepomp en zonnepanelen bereikt u de meest duurzame oplossing.

Verschillende designs

Houtlook

uitstraling hebben van een echte houten vloer. De hout- structuur en het reliëf wordt zo mooi in de tegel aange- bracht dat het niet van echt hout te onderscheiden is. Houtlooktegels zijn er in di- verse maten en soorten. Hoe langer de tegels worden, hoe meer ze op echt hout gaan lijken. Ze kunnen zowel in wildverband als visgraatmotief gelegd worden.

Betonlook

Betonlook laat zich perfect combineren met robuuste industriële stijlen. Kies een grote afmeting en creëer een ruimtelijk effect. Betonlook- tegels door het gehele huis zorgen voor de juiste sfeer.
Je badkamer krijgt een stoere betonlook door de vloertegels door te trekken op de wand. Tip: Door te voegen in dezelfde kleur als de tegel creëer je meer het effect van een gegoten betonvloer.

Marmerlook

Sjiek, hip, luxe en een stijlvol- le uitstraling in glanzend of mat oppervlakte. Marmerlook geeft het luxe hoteleffect en zorgt voor de juiste sfeer. Traditioneel zijn veel marmerlook tegels wit, maar en zijn ook fraaie beige en grijstinten of zwart. Marmerlook is voor alle ruimtes in huis te gebruiken, maar wordt veelal in woonkamers en badkamers gebruikt. Hou er rekening mee dat een glanzende tegel gladder zal zijn als hij nat is.

Steenlook

De keramische tegel met de looks van echte natuursteen zonder de kwetsbaarheid en gevoeligheid van echte natuursteen. Natuursteenlook tegels passen in een klassiek en modern interieur. De tegels hebben meestal een print waardoor ze een mooie natuurlijke uitstraling hebben.

Eigenschappen

Terughoudend of kleurrijk, modern of klassiek, een goede keuze van een tegelvloer is de juiste basis voor je interieur. Keramische tegels hebben lange levens- duur en zijn heel eenvoudig schoon te maken. Ze zijn zeer goed te combineren met vloerverwarming. Omdat keramische tegels bestand zijn tegen extreme hitte en UV-straling zijn ze uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Ze behouden te allen tijde hun kleur. Veel tegels worden na het bakproces op maat gesneden. Dit noemt men rectificeren. Hierdoor kun je met een minimale voeg werken. Voor vloertegels is de minimale voegbreedte één millimeter. Er moet vol- doende ruimte zijn om het voegmiddel tot diep in de voeg te kunnen verwerken. Niet gerectificeerde tegels worden tijdens het bakproces op maat gemaakt. Hier- door is er een iets bredere voeg nodig. Het advies is om een voegbreedte van minimaal 3 millimeter te hanteren. Tegels zijn hygiënisch en bevatten geen toxische stoffen, zijn hypoallergeen en ook antistatisch. Stof, bacteriën en schimmels maken geen schijn van kans.

Vind jouw ideale tegel

Bezoek onze showroom en krijg advies van een van onze tegelspecialisten voor het vinden van jouw ideale marmerlook tegel. 

Gratis e-magazine aanvragen

Ontvang het gratis e-magazine en laat je inspireren.