Ontdek de wereld van keramische tegels | Cérunique ...

De mooiste én voordeligste tegelstudio van Limburg

Ontdek de wereld van keramische tegels

Ben je van plan om je huis te verbouwen en op zoek naar de perfecte tegels? Keramische tegels zijn een uitstekende keuze voor elke ruimte vanwege hun duurzaamheid, stijl en veelzijdigheid. We nemen je mee op een reis door de wereld van keramische tegels en ontdekken hoe ze in Italië worden gemaakt.

Wat zijn keramische tegels?

Keramische tegels zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals klei en zand die op hoge temperaturen worden gebakken. Dit proces zorgt ervoor dat de tegels hard en duurzaam zijn, waardoor ze ideaal zijn voor zowel vloeren als wanden. Bovendien zijn keramische tegels verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, waardoor ze perfect passen bij elke interieurstijl.

Waarom keramische tegels kiezen?

Keramische tegels bieden tal van voordelen. Ze zijn waterbestendig, gemakkelijk schoon te maken en zeer duurzaam. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Bovendien zijn ze bestand tegen krassen en slijtage, waardoor ze een lange levensduur hebben.

De voordelen van Italiaanse tegels

Italiaanse keramische tegels staan wereldwijd bekend om hun superieure kwaliteit en stijlvolle ontwerpen. Italië is al eeuwenlang een toonaangevende producent van keramische tegels en combineert traditionele ambachtelijke technieken met moderne technologie om de beste tegels te maken. Wanneer je kiest voor Italiaanse tegels, kies je voor elegantie en klasse.

Het productieproces van keramische tegels in Italië

Het maken van keramische tegels is een complex proces dat bestaat uit meerdere fasen. Hier is een kijkje in hoe dit gebeurt

1. Selectie van grondstoffen

De eerste stap in het productieproces is de selectie van hoogwaardige grondstoffen. Klei en zand worden zorgvuldig uitgezocht op basis van hun zuiverheid en samenstelling. Dit is cruciaal om een consistent product te garanderen.

2. Voorbereiding van het mengsel

De geselecteerde grondstoffen worden gemengd met water en additieven om een homogene massa te vormen. Dit mengsel wordt vervolgens gemalen tot een fijne poeder, wat zorgt voor een gelijkmatige textuur in de uiteindelijke tegel.

3. Vormgeving

Het poeder wordt in mallen geperst om de gewenste vorm en grootte te krijgen. Dit gebeurt met behulp van hoge druk, wat ervoor zorgt dat de tegels compact en sterk zijn. Verschillende mallen kunnen worden gebruikt om diverse patronen en ontwerpen te creëren.

4. Drogen

Na het vormen moeten de tegels drogen om overtollig vocht te verwijderen. Dit gebeurt in speciale droogkamers waar de temperatuur en luchtvochtigheid strikt worden gecontroleerd. Het drogen is een cruciale stap omdat het voorkomt dat de tegels tijdens het bakken barsten.

5. Bakken

De gedroogde tegels worden vervolgens gebakken in ovens op zeer hoge temperaturen, vaak rond de 1200 graden Celsius. Dit proces, bekend als sinteren, zorgt ervoor dat de tegels hard en duurzaam worden. Het bakken kan enkele uren duren, afhankelijk van de dikte en het type tegel.

6. Glazuren en decoreren

Na het bakken kunnen de tegels worden geglazuurd of gedecoreerd. Glazuur wordt aangebracht om de tegels een glanzende afwerking te geven en ze waterdicht te maken. Decoraties kunnen worden aangebracht met speciale inkt of stempels, waardoor unieke ontwerpen en patronen ontstaan.

7. Tweede bakproces

Voor sommige tegels is er een tweede bakproces nodig, vooral als ze zijn geglazuurd of gedecoreerd. Dit zorgt ervoor dat de glazuurlaag hard en duurzaam wordt en goed hecht aan de tegel.

8. Kwaliteitscontrole

Elke tegel wordt zorgvuldig geïnspecteerd op eventuele onvolkomenheden. Alleen de tegels die aan de strenge kwaliteitsnormen voldoen, worden verpakt en klaargemaakt voor verzending. Bij Cerunique werken we uitsluitend met A-merken tegelleveranciers die deze hoge kwaliteitsstandaard handhaven.

Waarom kiezen voor Cérunique?

Bij Cerunique geloven we in het leveren van alleen de beste producten aan onze klanten. Onze keramische tegels zijn afkomstig van gerenommeerde Italiaanse fabrikanten die bekend staan om hun vakmanschap en innovatie.

Bezoek de tegelstudio van Cérunique

Keramische tegels zijn een prachtige en praktische keuze voor elk renovatieproject. Met hun duurzaamheid, stijl en veelzijdigheid bieden ze talloze voordelen. Italiaanse tegels, in het bijzonder, staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en esthetiek. Bij Cérunique ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit tegels, zorgvuldig geselecteerd en met liefde gemaakt door vakmensen.

Ontdek ons uitgebreide assortiment keramische tegels en ervaar zelf de schoonheid en kwaliteit van Italiaanse vakmanschap. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek en laat ons je helpen om je droominterieur te realiseren!

Vind jouw ideale tegel

Bezoek onze showroom en krijg advies van een van onze tegelspecialisten voor het vinden van jouw ideale marmerlook tegel. 

Gratis e-magazine aanvragen

Ontvang het gratis e-magazine en laat je inspireren.