Refin Ceramiche

Refin Ceramiche, gevestigd in het hart van Italië, staat voor elegantie, innovatie en kwaliteit op het gebied van keramische tegels. Sinds de oprichting in 1962, heeft Refin Ceramiche zichzelf voortdurend opnieuw uitgevonden door de grenzen van design en technologie te verleggen.

 

Het assortiment van Refin Ceramiche is divers aan stijlen en afwerkingen, van strakke, moderne ontwerpen tot rustieke, natuurlijk ogende tegels. Of je nu op zoek bent naar de warmte van houtlook-tegels, de industriële charme van betonlook-tegels of toch liever kiest voor een de klassieke tegel van marmerlook, Refin Ceramiche heeft een unieke en inspirerende collectie die past bij elke smaak en elk interieur.

 

Cérunique is trots om de leverancier te zijn van Refin Ceramiche tegels. Ontdek het assortiment van Refin Ceramiche in onze tegelstudio in Maastricht en laat je inspireren.

Italiaanse tegels

Made in Italy” is voor Refin niet slechts een kwestie van stijl. Het is voortgekomen uit de Italiaanse geschiedenis en cultuur, die kenmerkend is voor de Italiaanse traditie van de tegelindustrie. Daarom heeft Refin de ethische code ondertekend met betrekking tot “Made in Italy”.  

Ceramiche Refin heeft een productiecapaciteit van meer dan 8 miljoen vierkante meter per jaar en beschikt over de modernste machines voor een perfecte afwerking en design. Alle fases van het productieproces zijn onderhevig aan strenge kwaliteitsnormen van haar producten.

Milieuvriendelijk Italiaanse tegels

Refin zet zich in om producten te ontwikkelen die weinig impact op het milieu hebben en die steeds efficiëntere en doeltreffendere duurzame bouwontwerpen een impuls kunnen geven. 

De inzet om het milieu te beschermen, als erfgoed voor toekomstige generaties, is een van de fundamentele waarden die leidend zijn voor Ceramiche Refin.

Refin recycled 100% van het water dat gebruikt wordt bij de productie. 100% van het de materialen dat niet aan de kwaliteitseisen voldoet wordt intern of door derden gerecycled.

Het bestaat uit een mix van natuurlijke grondstoffen die veel voorkomen in de natuur, voornamelijk zand en klei, die op een milieuvriendelijke manier worden gewonnen. Het een 100% recyclebaar materiaal is, dat zonder milieurisico’s als afval kan worden verwerkt.

Refin is in 2009 de prestigieuze prijs “Premio all’Innovazione Amica dell’Ambiente” (Innovatieprijs Vriend van het Milieu)  In het betreffende project werd gebruik gemaakt van een mengsel van gerecycled glaskeramiek dat afkomstig is van de schermen van oude monitors en afgedankte beeldbuistelevisies.

 

In onze showroom kun je de meeste series van Refin bekijken.

Ze zijn leverbaar in vele kleuren en formaten.

 

Refin Ceramiche series

Onderstaand de namen van alle series. Door er op te klikken kom je op de webste van Refin uit. Daar vind je alle relevante informatie.

Refin Ceramiche verkrijgbaar bij Cérunique in Maastricht

Bij Cérunique hebben we de meeste series van Refin Ceramiche tentoongesteld in onze showroom.

De series zijn verkrijgbaar in vele maten en uitvoeringen. Breng een bezoek aan onze showroom en bekijk het assortiment. Met tegels van Refin Ceramiche haal je prachtige tegels in huis van zeer hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs!

Daarom kies je voor Cérunique

Vind jouw ideale Refin Ceramiche tegel

Bezoek onze showroom en krijg advies van een van onze tegelspecialisten voor het vinden van jouw ideale Refin Ceramiche tegel.