Cérunique in Navenant Lifestyle Magazine | Cérunique ...

De mooiste én voordeligste tegelstudio van Limburg

Cérunique in Navenant Lifestyle Magazine

Enkele weken geleden opende het echtpaar Jean en Sjé Linssen hun gloednieuwe tegelspeciaalzaak Cérunique in Maastricht. Zeker de nieuwste, maar misschien ook wel de mooiste tegelstudio van Limburg, met een uitgebreide collectie Italiaanse keramische tegels. Het kan bijna geen toeval zijn maar is het niettemin wel: gevestigd aan de prachtige Avenue Céramique. “Met het kwaliteitsniveau dat we met Cérunique voor ogen hebben, wilden we niet ergens achteraf op een industrieterrein gaan zitten, maar in een stijlvolle omgeving.”

“Vanuit onze bestaande bedrijven in Kerkrade waren we al langer aan het kijken hoe we in Zuid-Limburg
qua doelgroep het wat meer luxe segment zouden kunnen bereiken. Tijdens die zoektocht ontdekten we
dat Maastricht nog een witte vlek was op de ZuidLimburgse tegelkaart. Gek genoeg had Maastricht
geen enkele tegelspeciaalzaak. Dat deze schitterende ruimte op dat moment beschikbaar kwam – en ook nog eens met het adres Avenue Céramique – was voor ons een gelukkig en toevallig lot uit de loterij”, zegt Jean Linssen.

Eyecatchers

Bezoekers die voor het eerst bij Cérunique binnen gaan zullen aangenaam verrast zijn door de ruime,
lichte en warm aandoende showroom van ruim 330m2. Absolute eyecatchers zijn twee handgemaakte
kunstbomen, die de ruimte een bijna mediterraan tintje geven. Je vindt hier fraai gelegde vloeren en wanden die de hele collectie keramische tegels in volle omvang laten zien. Alle trends zoals marmer look, houtlook, steen en betonlook vallen meteen op. Daarbij springt duidelijk de trend in het oog dat tegels steeds groter worden. “Klanten denken vaak dat grote tegels te groot zijn voor hun ruimte, maar als ze hier de ruimtelijke werking ervaren zijn ze meestal snel overtuigd”, vertelt Sjé.

Jean en Sjé Linssen hebben een andere kijk op tegels. Ze kopen rechtstreeks in bij diverse vooraanstaande Italiaanse fabrikanten, zonder groothandel ertussen. Voor klanten is deze werkwijze niet alleen prijstech nisch veel voordeliger, het betekent ook dat nagenoeg elke tegel uit voorraad leverbaar is en niet eerst besteld hoeft te worden. Voor iedere stijl en budget is er veel keuze. Italië is nog steeds hét tegelland bij uitstek.

Parma en Bolonga

Jean Linssen: “Vrijwel alle tegels die in Italië worden geproduceerd komen uit het gebied tussen Parma
en Bologna. We hebben daar in de loop der jaren een goed netwerk opgebouwd bij onze fabrikanten en
gaan enkele malen per jaar daar naar toe om in te kopen en de laatste nieuwe trends te bekijken. Dat
is heel belangrijk voor ons, want zo kunnen we onze prijzen laag houden én steeds de nieuwste collectie in huis hebben. Zo’n netwerk willen we natuurlijk goed onderhouden. Italianen hechten aan zakendoen met een mooi glas wijn en een goede maaltijd, dus het is voor ons zeker geen straf om naar Italië te gaan en daar met de directies van de fabrikanten aan tafel te zitten. Onze passie voor tegels kunnen we dan met hen delen.”

Private shopping

Waarin onderscheidt Cérunique zich van andere tegelspeciaalzaken? “Op de eerste plaats doordat we
voorraadhoudend zijn, dat is elders meestal niet het geval. Gevolg hiervan is dat we niet via de groothandel hoeven te werken, waardoor we onze producten tegen gunstige prijzen aan onze klanten kunnen aanbieden”, vertelt Jean. Sjé vult aan: “We willen ons verder ook onderscheiden door de manier waarop we onze collectie presenteren. Ook vinden we het heel belangrijk om klanten hier gastvrij te ontvangen. Onze eerste vraag aan onze bezoekers is: wat wilt u drinken? Voor onze klanten nemen we ruim de tijd. Aan de hand van de wensen geven wij ons advies. Via de website van Cérunique kun je ook een afspraak maken voor private shopping. Zo weet je zeker dat er alle tijd voor je is”.

Cérunique werkt samen met gerenommeerde tegelzetters uit de regio zodat klanten het leggen meteen
bij hun aankoop kunnen regelen. Projecten kunnen meestal binnen drie maanden worden gerealiseerd.
Ook kun je er advies over vloerverwarming krijgen. Cérunique werkt samen met echte specialisten op dit
gebied. Alles in een hand geregeld dus. Na een bezoek kunnen zult u het beamen. Cérunique
is de mooiste tegelstudio van Limburg!


Tegelstudio Cérunique / Avenue Céramique 175, Maastricht /
www.cerunique.nl

Vind jouw ideale tegel

Bezoek onze showroom en krijg advies van een van onze tegelspecialisten voor het vinden van jouw ideale marmerlook tegel. 

Gratis e-magazine aanvragen

Ontvang het gratis e-magazine en laat je inspireren.